Borjúszelet gombás tojásba mártva
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 25 dkg sampinyon gomba
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej apróra vágott hagyma
- só
- kis víz
- 3 egész tojás
- 1 kg borjúhús
- liszt
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk, picire vágjuk. Forró olajban a gombát a hagymával, sóval és kis vízzel puhára pároljuk. Ha a vizet elfőtte, levesszük a tűzről hűlni. A húst szeletekre vágjuk, besózzuk. Egy tányérban a tojásokat feltörjük, villával felverjük, majd hozzákeverjük a párolt gombát. A hússzeleteket előbb lisztbe mártjuk, majd a gombás tojásba. Tepsiben, forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.